Întâlnirile și temele propuse pentru sesiunile online:
2 iunie – Introducere în comunicare și în Metoda ESPERE. – Comunicarea și relațiile importante din viața noastră.
Vom discuta, vizualiza și exersa câteva dintre instrumentele și conceptele din Metoda ESPERE (eșarfa relațională, bastonul cuvântului etc), despre mesajele și comportamentele care circulă în relație, cum diferențiez persoanele, comportamentul lor și relațiile pe care le avem cu fiecare dintre aceste persoane.
9 iunie – Cum schimb sistemul relațiilor din viața mea pentru a trăi mai bine și în armonie cu ceilalți.
Cum fac trecerea de la o comunicare ce poluează relațiile, la una relațională, ce hrănește și de ce este necesar să facem acest lucru pentru a avea cu adevărat o viață vie, frumoasă, armonioasă. Despre ascultarea de sine și igiena proprie relațională.
Ce facem cu ceea ce primim în relațiile noastre, cum facem să refuzăm, cum dăm și cum cerem. Cum schimbăm modul de a comunica și ce facem cu emoțiile puternice, reacțiile și tot ceea ce trăim intens într-un anumit moment, într-o relație.
16 iunie – Relația de cuplu, particularități și comunicare.
De ce nu este suficientă iubirea pentru ca o relație de cuplu să supraviețuiască. Exercițiu și lucru pe situațiile concrete ale participanților.
În relația de cuplu, indiferent că participi singur sau împreună cu partenerul/a, ai oportunitatea de a găsi mijloacele prin care să îți construiești sau reconstruiești o relație fericită, plină de viață și energie, creativă și durabilă. Poți astfel să înțelegi fazele prin care trece o relație de cuplu și provocările fiecăreia dintre ele. Să reînveți să îți comunici nevoile și dorințele, cererile sau refuzurile, să te simți liber să te exprimi, să fii ascultat și să creați împreună o viață împlinitoare.
23 iunie – Ascultarea corpului, limbajul corpului.
Cum ascult sensul unei boli, al unui simptom, somatizare. Lucru concret pe situațiile de viață.
30 Iunie – Vise, dorințe, planuri și încheierea grupului. Ce facem mai departe.
Grupul de lucru din perioada 2-30 iunie 2022 va fi unul închis, cu maxim 15 persoane. Acesta se formează de la început pentru a crea un spațiu intim și conținător, bazat pe încredere și confidențialitate. Sesiunile nu se înregistrează.
Formatul ONLINE favorizează participarea de oriunde ești în țară sau în străinătate, din confortul casei și intimității tale.
Investiția ta: 600 lei / 5 săptămâni
Grupurile de consiliere reprezintă un spațiu de lucru sigur, conținător și deschis, unde fiecare poate vedea, auzi și rezolva diverse dificultăți din viața de zi cu zi. Grupul este locul în care fiecare poate fi primit și acceptat exact așa cum este. Instrumentele folosite sunt cele oferite de Metoda ESPERE® și Psihodrama Clasică.
Consilierea de grup este potrivită oricărei persoane care are nevoie de suport și ascultare în găsirea unor soluții la dificultățile personale sau relaționale. De asemenea este un loc pentru cei care se simt singuri și au nevoie de a se conecta cu alte persoane, într-un mediu nonjudicativ.
Dacă ai nevoie să vorbești și să exteriorizezi, să vizualizezi dificultățile, întrebările, fricile, blocajele, dar și dorințele și visele tale, dacă ai nevoie să găsești instrumentele cele mai potrivite prin care să îți îmbunătățești relațiile din viața ta, te invit să te alături și tu unui astfel de grup!
Grupurile de consiliere sunt online, continuative și deschise, așadar oricine poate participa.
Preț: 880 lei / program de 8 întâlniri sau 130 lei / sesiune. O întâlnire durează 2 ore și este săptămânală.
Următorul grup urmează a fi anunțat în curând!
Cursurile și workshop-urile de comunicare sunt dedicate relațiilor de cuplu, relației părinte-copil (pentru părinți singuri sau familii recompuse) și relațiilor profesionale din cadrul organizațiilor. Scopul acestor întâlniri constă în îmbunătățirea comunicării de zi cu zi în cadrul relațiilor importante din viața fiecăruia.
În cursurile de comunicare dedicate părinților singuri sau familiilor recompuse, atenția este pe modul în care vorbim copiilor sau celorlalți membri ai familiei despre separare, divorț sau chiar despre moartea sau absența unuia dintre părinți sau bunici; despre cum poate funcționa foarte bine o familie mono-parentală sau recompusă. Pe relația adult-copil, fiecare participant, fie el părinte, bunic sau chiar bonă poate să învețe cum să iasă din sistemul anti-relațional de zi cu zi și cum să își depășească dificultățile, pentru a avea relații hrănitoare și armonioase cu cei din familie.
În relația de cuplu, indiferent că participi singur sau împreună cu partenerul/a, ai oportunitatea de a găsi mijloacele prin care să îți construiești sau reconstruiești o relație fericită, plină de viață și energie, creativă și durabilă. Poți astfel să înțelegi fazele prin care trece o relație de cuplu și provocările fiecăreia dintre ele. Să reînveți să îți comunici nevoile și dorințele, cererile sau refuzurile, să te simți liber să te exprimi, să fii ascultat și să creați împreună o viață împlinitoare.
Cursul de formare în comunicare pentru dascăli se adresează profesorilor, educatorilor și tuturor celor care lucrează cu copiii. Scopul acestuia constă în îmbunătățirea comunicării de zi cu zi cu copiii și a relațiilor interpersonale din cadrul școlilor, grădinițelor, altor instituții în care se lucrează cu copiii. În cadrul cursului, participanții vor exersa utilizarea acelor reguli de igienă relațională și a instrumentelor prin care să schimbe și să îmbunătățească relațiile lor cu elevii și cu părinții acestora.
Workshop-urile reprezintă o serie între 4 și 8 întâlniri, fizice sau online, cu o structură specifică de timp, în funcție de tematica relațională abordată. Acestea se fac și la cerere, pentru organizații și școli.