Misterele Egiptului – Călătorie în țara Zeului Soare

28 decembrie 20220
https://holisticrestart.ro/wp-content/uploads/2022/12/retreat-Misterele-Egiptului-calatorie-in-tara-zeului-soare.jpg

9 zile de Explorare Spirituală: 28.04 – 7.05.2023

Orice călătorie spirituală în care pornești cu o intenție conștientă, autentică și născută dintr-o chemare vie a sufletului tău devine un prilej al regăsirii de sine. O călătorie spre locuri încărcate de sacru și păstrătoare de mister reprezintă o cale de acces la arhivele spirituale ale umanității ce va reactiva în celulele și în oasele tale memoria unor cunoașteri străvechi. O astfel de călătorie îți poate facilita reconectarea la tainele înțelepciunii umane păstrate în inconștientul colectiv din vremuri imemoriale și poate deveni un portal ințiatic spre rădăcinile sufletului tău.

De aceea, te invităm într-o altfel de călătorie spre locurile sacre ale vechiului Egipt. O călătorie în care vom păși în afara timpului pentru a ne conecta la sursa misterului păstrat în pietre, temple, piramide, în șoaptele deșertului și în valurile Nilului. O călătorie în care vom descoperi esența scopului și a rolului pentru care toate acestea au format leagănul unei străvechi culturi inițiatice. O călătorie în care vechii zei, ca ipostaze ale unor arhetipuri încă vii în sufletul nostru, ne vor însoți pașii spre dezlegarea enigmelor existenței.

În această călătorie plină de bogăție spirituală, vei vizita nu doar locuri exterioare, ci și spații sacre din interiorul tău care așteaptă dintotdeauna să le descoperi. Va fi un periplu contemplativ, meditativ, poetic și mistic spre Soarele tău interior, spre Sine, ca sursă a tuturor miracolelor vieții.

Vom medita în Marea Piramidă, închiriată doar pentru noi, ne vom conecta la vibrația stelelor și a planetelor care corespund prin calcule matematice poziționării celor trei piramide din Giza, vom străbate deșertul în căutarea marilor temple, vom călători de-a lungul Nilului spre Valea Regilor, ne vom aminti alături de dervișii rotitori să ne învârtim în jurul axului propriu asemeni astrelor pentru a ne regăsi strălucirea primordială, ne vom infuza în memoria acestor locuri sfinte și ne vom trezi din uitare.

Teme de contemplare

Temele de contemplare asupra cărora vom poposi cu ajutorul simbolurilor prezente în acest tezaur spiritual sunt:

 • restaurarea arhetipurilor OM-ului Întreg din noi
 • purificarea prealabilă ascensiunii
 • trezirea spirituală
 • cunoaștere și renaștere
 • conectarea la feminimul și la masculinul sacru
 • armonizarea polarităților vieții
 • păstrarea inimii ușoare

Vei primii conținere, susținere și ghidaj constant pe parcursul călătoriei din partea însoțitorilor tăi:

Monica Găitănaru – povestitor, psihoterapeut jungian, formator în Referențialul Arhetipurilor Personale, în Mitogramă și în Oniroterapie.

Adrian Moldovan – alchimist și profesor de științe ezoterice – Arhetipuri Angelice, Arborele Vieții, Fundamentele Alchimiei

Andrei Găitănaru – psihoterapeut jungian

Itinerariu

I. 28.04 – Zbor București – Cairo

Detalii: Zbor direct cu Tarom, plecare 0.30 am, sosire 3.15 am, bagaj de mână 8kg, bagaj de cală 20kg 28.04 – 2.05 – Cairo – Cazare Hotel 5 stars – mic dejun inclus Detalii Program: 28.04: Biserica Copta + Muzeu Civilizatiei Egiptene

II. 29.04: Vizita Piramide exterior si interior + Muzeul de arheologie

III. 30.04: Saqarra + Serapeum + Sufi spectacol

IV. 1.05: Meditatie privată in Piramida si intrarea in camerele care nu sunt accesibile turistilor + Moschee + Bazar 4 stars minim – mic dejun inclus

V. 2.05 – Cairo – Luxor – zbor – 1h 2.05: – Templu KARNAK + Muzeu Luxor

VI. 3.05: Valea Regilor – Meditație in Valea Regilor + Templu Hatshepsut
Începem vizita la Valea Regilor, unde avem acces la mai multe morminte (inclusiv ale lui Tutankhamon, Seti I și Ramses al VI-lea). Valea Regilor a fost folosită ca necropolă timp de 500 de ani. Au fost descoperite 63 de morminte regale, ultimul și cel mai faimos, aparținând faraonului Tutankhamon (dinastia XVIII). Mormântul a fost descoperit intact, iar toate comorile sunt expuse astăzi la Muzeul de Egiptologie din Cairo. Continuăm vizita la Templul Reginei Hatshepsut (prima femeie faraon), unic prin arhitectura sa. Acest templu a fost ridicat de amantul ei, Sen Mut, care a fost desemnat cu peste 80 de titluri din partea reginei. Mai departe, vizităm “Coloșii lui Memnon” și apoi un atelier de Alabastru, pentru a admira modul de fabricare a acestei pietre fragile.

Vizitarea templului Karnak, de fapt un grandios complex de 10 temple, dedicate Zeului Amon-Ra. Numele antic al cetății este Ipet Isut “cel mai ales dintre locuri”, acesta reflectând superioritatea templului. Dimensiunile templului sunt impresionante. Catedrala St. Paul din Londra sau Notre Dame din Paris ar fi pierdute între pereții lui.

VII. 4.05: Templu Edfu – Horus & Hathor temple – 5h dus si intors auto
Templul Edfu este un templu egiptean situat pe malul vestic al Nilului din Edfu, Egiptul de Sus. Orașul a fost cunoscut în perioada elenistică sub numele de Koinē greacă și Apollonopolis Magna latină, după zeul șef Horus, care a fost identificat ca Apollo sub greci. Este unul dintre lăcașurile cele mai bine păstrate din Egipt. Templul a fost construit în Regatul Ptolemaic între 237 și 57 î.Hr. Inscripțiile de pe zidurile sale oferă informații importante despre limbă, mit și religie în perioada elenistică din Egipt. Există, de asemenea, „scene și inscripții importante din Drama Sacră, legată de conflictul dintre Horus și Seth.

VIII. 5.05: Temple Dendera& Abydos – Hathor temple – 6 h dus si intors auto
Templu Dendera – Celebrul Templu Hathor – Există dovezi că prima clădire de pe site a fost construita în jurul anului 2250 î.Hr., dar structurile care au ramas in picioare datează în cea mai mare parte din epoca ptolemaică. În 1995 î.Hr., probabil că a început construcția monumentului Mentuhotep II, cea mai veche structură existentă atunci când situl a fost redescoperit. Monumentul Mentuhotep a fost mutat de atunci la Cairo.

Cea mai veche structură existentă în prezent este de la Nectanebo II, construită ca. 345 î.Hr. Ar putea fi mai corect să spunem că structura așa cum o știm a început în 54 î.Hr., când a început construcția Templului lui Hathor, cea mai proeminentă structură din complexul Dendera.T emplul lui Hathor este unul dintre cele mai bine conservate situri de antichitate din Egipt astăzi și este un exemplu excelent de arhitectură tradițională faraonică. Templul lui Hathor a fost construit în primul rând în timpul dinastiei Ptolemaice, care a fost o perioadă de stăpânire grecească în Egipt.

Cu toate acestea, construcția templului a fost finalizată sub împăratul roman Traian, care este văzut înfățișat pe pereții complexului făcând ofrande lui Hathor. Complexul templului include și o poartă monumentală, construită atât de Traian, cât și de Domițian, un alt împărat roman. Acest site a fost un centru al cultului lui Hathor.

Se credea că, în timpul unei perioade legendare cunoscute sub numele de Reuniunea Fericită, Hathor va călători de la templul ei din Dendera pentru a petrece ceva timp cu soțul ei, Horus, la templul său din Edfu. Această „întâlnire” a fost o întâmplare anuală, iar la sfârșitul sărbătorii, se credea că întoarcerea lui Hathor la Dendera a semnalat începutul oficial al sezonului inundațiilor Nilului.
Templu Abydos – Abydos este unul dintre cele mai vechi orașe ale Egiptului antic și, de asemenea, al optulea nume din Egiptul de Sus. În limba egipteană antică, orașul se numea Abdju.

Numele englezesc Abydos provine din grecescul Ἄβυδος, un nume împrumutat de geografii greci din orașul neînrudit Abydos de pe Helespont.Considerat unul dintre cele mai importante situri arheologice din Egipt, orașul sacru Abydos a fost locul multor temple antice, inclusiv Umm el-Qa’ab, o necropolă regală în care au fost înmormântați faraonii timpurii.[2] Aceste morminte au început să fie văzute ca înmormântări extrem de semnificative și în vremuri mai târziu a devenit de dorit să fie îngropate în zonă, ceea ce a dus la creșterea importanței orașului ca sit de cult. Astăzi, Abydos este remarcabil pentru templul memorial al lui Seti I, care conține o inscripție din dinastia a XIX-a cunoscută lumii moderne ca Lista Regelui Abydos. Aceasta este o listă cronologică care arată cartușe ale majorității faraonilor dinastici ai Egiptului de la Menes până la tatăl lui Seti I, Ramses I.[3] De asemenea, se remarcă pentru graffiti- urile Abydos, graffiti vechi fenicieni și aramaici găsite pe pereții Templului lui Seti I.

Se credea că, în timpul unei perioade legendare cunoscute sub numele de Reuniunea Fericită, Hathor va călători de la templul ei din Dendera pentru a petrece ceva timp cu soțul ei, Horus, la templul său din Edfu. Această „întâlnire” a fost o întâmplare anuală, iar la sfârșitul sărbătorii, se credea că întoarcerea lui Hathor la Dendera a semnalat începutul oficial al sezonului inundațiilor Nilului.

Marele Templu și cea mai mare parte a orașului antic sunt îngropate sub clădirile moderne la nord de templul Seti.[4] Multe dintre structurile originale și artefactele din interiorul lor sunt considerate irecuperabile și pierdute; multe s-ar putea să fi fost distruse de noua construcție.

IX. 6.05: Relaxare+ Bazar Luxor + Seara zbor la Cairo – seara ajungem la ora 21.30 aprox. in Cairo aeroport 7.05 – Zbor Cairo – Bucuresti (Tarom – zbor direct) la 03.30 am. Sosire la București – la 6.50a

*Bonus: Pentru că această călătorie are înainte de toate o miză inițiatică, cei doi facilitatori îți oferă 3 întâlniri prealabile călătoriei în care vom așeza niște baze comune ale căutărilor noastre și vom oferi reperele fundamentele ale practicilor pe care urmează să le explorăm în timpul călătoriei, mai cu seamă cu ocazia meditației private din Marea Piramidă, unde vom avea ocazia să ne conectăm într-o manieră profundă cu energia și simbolismul celor 3 camere / niveluri ale acesteia: subsolul – corespunzător lui Apophis, Camera Reginei și Camera Regelui (două dintre acestea nu sunt în mod obișnuit deschise publicului larg). Aceste 3 întâlniri + una de follow-up în urma călătoriei reprezintă un bonus și nu vor fi plătite separat.

Este inclus:

 • 1 bagaj de cală 23 kg și 1 bagaj de cabină 8 kg;
 • 9 nopți cazare si mic dejun;
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • Zbor intern Cairo – Luxor – Cairo
 • Transport intern la obiective cu autocar A/C si ghid dedicat;
 • Ghidajul de explorare spirituală a locurilor care se vor vizita;
 • Practici meditative și cu corpul fizic pe tot parcusul excursiei
 • Meditatie privată in Marea Piramida (cele 3 camere)

Nu este inclus:

• Transport cu avionul companie Tarom zbor București – Cairo – București;
• Taxă viza 25$;
• Intrare la obiective: – Complexul Giza Piramide și Sphinx – Program 8am – 4pm în fiecare zi. Bilet – 38$ – Muzeul de Arheologie Cairo – Program 09:00 – 19:00. Bilet 15$;
• Intrarea la toate templele și obiectivele pe care le vizităm;
• Asigurare medicală – optional, dar recomandat;
• Tipsuri când este cazul;
• Mesele de prânz și cină

CONDIȚII FINANCIARE

Cost: 1600 eur

TERMENE DE PLATĂ:
•Avans – 1000eur pana la 15 martie
•Rest de plata 600 eur + bilet de avion extern – pana la 15aprilie
•Biletul de avion București – Cairo – București se va achiziționa după achitarea avansului la prețul din acel moment (estimat 250 – 350eur).
•Plățile nu sunt returnabile în cazul în care vă răzgândiți sau in cazul unui test PCR – RT pozitiv.
•Număr estimat de calatori: 14
IMPORTANT
•test COVID negativ cu 72 de ore înainte de a ajunge pe aeroportul din Cairo sau dovadă vaccin – QR code.
•DOCUMENTE NECESARE CĂLĂTORIEI: PAȘAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUȚIN 6 LUNI DE LA ÎNCHEIEREA CĂLĂTORIEI;
• ACEST PROGRAM NECESITĂ OBȚINEREA VIZEI TURISTICE DE CĂTRE CETĂȚENII ROMÂNI; ACEASTA SE OBȚINE ȘI SE ACHITĂ PE AEROPORTUL DIN CAIRO;
•Aceasta nu este o excursie turistică, este un traseu inițiatic de descoperire a unor energii arhetipale, pe care civilizația egipteană le-a folosit mii de ani, în scopul de a ne cunoaște mai profund. Vom fi focalizați, deschiși, vom respecta grupul și ne vom ajuta reciproc.
•Traseu inițiatic coordonat de Sha Hadhim (Adrian Lucian Moldovan)

Date contact

email: hadhim@kigam.ro

tel: 0722261235

www.shahadhim.com

contact@holisticrestart.ro

GRAȚIE și PUTERE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://holisticrestart.ro/wp-content/uploads/2018/07/planets_footer.png

Rețele sociale

https://holisticrestart.ro/wp-content/uploads/2022/02/netopia-visa-mastercard.png

SALIDA DEL SOL SRL
Str. Spătarului, 14, 2A, sector 2, București, 020772
43624423
J40/1308/27.01.2021

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.