Turnul din această imagine reprezintă sistemul nostru de autoapărare, zidurile în spatele cărora ne ascundem din calea fricilor, anxietăților sau nesiguranțelor noastre.
Acest edificiu ne vorbește într-un fel despre fortăreața noastră interioară, despre mecanismele pe care ni le-am dezvoltat ca să ne protejăm, conștient sau inconștient de ceea ce ne vulnerabilizează.
Un turn fără uși nu ne lasă altă posibilitate de ieșire decât pe sus, dând la o parte acele creneluri care reprezintă suveranitatea minții, a tendinței de control, a orgoliului, a ego-ului și iluzia atotputerniciei noastre. Odată ce ajungem captivi în acest turn nu avem decât două șanse: fie să ne prăbușim odată cu el din cauza rigidității noastre, fie să îl transformăm în templu, într-o veritabilă Casă a Domnului și să ne eliberăm pe sus, cu ajutorul grației și binecuvântării Divine.
Aceasta este și una dintre marile Arcane ale limbajului, evocând mitul Turnului Babel. În funcție de felul în care trăim energia acestei Arcane ea poate fi despre închidere și zăvorâre (autoprotecție) sau despre deschidere și celebrare a vieții și a libertății celei noi sub semnul protecței și iubirii divine.