Cum să accesăm instrumentele de conectare la abundență

25 iulie 20220
https://holisticrestart.ro/wp-content/uploads/2022/07/exercitiu-de-abundenta.jpg

Autor: Monica Găitănaru, Psihoterapeut Jungian

Cu toții ne dorim în viața noastră abundență, prosperitate și bunăstare. Unii dintre noi asociem aceste valori cu posibilitatea de a beneficia de anumite privilegii cum ar fi libertatea de mișcare, de a călători, de a ne bucura de viață, de mai mult timp pentru noi înșine sau alături de cei dragi ori de a ne împlini anumite pasiuni, de a obține acele lucruri care ne aduc  relaxare și plăcere.

Totuși, de multe ori, cu cât căutăm mai mult să obținem abundența, cu atât ajungem să pierdem cel mai adesea aceste valori, ceea ce constituie de fapt un paradox. Și acest lucru vine, după părerea mea, dintr-o înțelegere eronată a conceptului de abundență.

De aceea, îți propun să facem un exercițiu de recadrare a abundenței și să o privim, măcar cu titlu de experiment, printr-o altă lentilă.

Cum ar fi dacă ți-aș spune că abundența nu este atât despre ceea ce ai, cât despre ceea ce ești? Și aici intervine întrebarea: cine ești tu în viața ta? Ești regele sau regina propriei existențe sau ești un căutător epuizat în goana permanentă de mai mult? Ești reperul și țelul acțiunilor tale sau prin toate acestea devii un mijloc pentru împlinirea a ceva ce crezi că te-ar ajuta să te simți fericit/ă, recunoscut/ă, prosper/ă, iubit/ă? Abia atunci ai putea deveni cineva important și demn de tot ce este mai bun în viață? Căci dacă lucrurile stau așa, te previn că te învârți într-un cerc vicios.

Dețin și devin tot ceea ce primesc.

Și primesc pe măsura a ceea ce cred că merit și că mi se cuvine. A primi înseamnă a vedea, a asculta, a percepe cu toate simțurile mele, a celebra și a oferi recunoștință într-o stare de smerenie și bucurie în fața tuturor darurilor vieții.

Ordinea firească în tot și în toate începe cu cele 3 verbe fundamentale din fiecare limbă: a fi, a face, a avea. Pornind de la acestea 3 se elaborează întreaga capacitate de gândire și de limbaj a umanității. Iar această ordine oferă structură și claritate oricărui proces interior sau exterior.

Abundența este cel mai adesea asociată cu verbul „a avea”. Dar pentru a avea ceea ce îmi doresc trebuie mai întâi să fiu acea persoană capabilă să își trăiască visurile și să fac lucrurile necesare împlinirii acestora în deplină conectare la energia dorinței mele.

Să începem cu începutul: cine sunt eu?

În esența noastră fiecare dintre noi suntem fii și fiice ale vieții, ale unei surse infinite de iubire și abundență. Însuși scopul venirii noastre pe lume este despre a experimenta tot ce are viața mai frumos și mai bun de oferit.

Trăirea abundenței vine din însăși disponibilitatea de a prețui ceea ce ești și ceea ce este.

Însă ceea ce ești și ceea ce percepi din ceea ce este e modelat în timp de gândurile și de emoțiile tale. Iar șabloanele de gândire și simțire îți sunt amprentate de experiențele care și-au pus pecetea asupra ta încă din primii ani de viață atât prin modelele de raționalizare și comportament la care ai avut acces, cât și prin felul în care ai fost internalizat tu însuți, ca și copil în ochii părinților tăi.

Ce înseamnă asta concret?

1. Dacă părinții și persoanele de referință din jurul tău în copilărie au manifestat recunoștință și încredere față de resursele infinite ale vieții indiferent de nivelul lor financiar, îți va fi și ție mult mai ușor să accesezi abundența, bunăstarea și sentimentul de îndestulare.

Dacă, din contră, aceștia au manifestat îngrijorare și teamă constantă pentru siguranța zilei de mâine, fără să poată onora pe deplin darul zilei de azi, atunci și tu îți vei comuta energia mai degrabă asupra nevoii de supraviețuire, decât de viețuire tihnită și deplină acceptare față de ceea ce ești și este în jurul tău.

2. Dacă părinții au văzut în tine un dar prețios al vieții și un rod sacru al iubirii lor, stima ta de sine va înflori și va deveni un magnet pentru prosperitate și abundență, ca urmare a faptului că atunci când te simți valoros tot ceea ce este de valoare vine spre tine în mod natural și lin, ca o consecință firească a cine ești tu.

Dacă în sens contrar, părinții au văzut în tine o grijă în plus care a determinat o întețire a eforturilor lor de a-și câștiga traiul și de a oferi condițiile necesare supraviețuirii copilului lor, stima ta de sine va fi umbrită de sentimentul de vinovăție pentru sacrificiul lor. Acest lucru aduce cu sine internalizarea sentimentului că orice lucru obținut în viață vine ca urmare a unor eforturi susținute și, totodată, fidelitatea inconștientă față de tiparele familie va funcționa ca un legământ de sărăcie.

De asemenea, orice formă de critică, judecăți de valoare sau comportamente și atitudini care ți-au lezat stima de sine în copilărie îți afectează profund sentimentul că meriți, poți sau ești demn/ă să ai acces la tot ce e mai bun în viață fără să faci eforturi uneori copleșitoare de a-ți demonstra acest drept legitim de fapt în mod natural.

Ce e de făcut în acest sens?

1.Ai nevoie de o analiză atentă a atitudinii, credințelor și zicalelor din familia ta cu privire la bani, bogăție, abundență și relația acestora cu anumite valori de ordin moral. Ca să îți faci mai ușor o idee despre cum le poți identifica, îți voi aminti câteva dintre zicalele prezente adesea în vocabularul generațiilor anterioare:

  • Banul, ochiul dracului.
  • Banii nu aduc fericirea.
  • Mai bine sărac, dar curat.
  • „Mai ușor îi este unei cămile să treacă prin urechile acului, decât unui bogat să intre în Împărăția Cerurilor.” (Verset biblic)

Rescrie aceste zicale și credințe limitative pentru a-ți putea genera noi tipuri de atitudini față de abundență, purificate de vechile tipare toxice sabotoare. Iată câteva exemple:

  • Banii reprezintă o formă de energie pe care o onorez și îi fac loc în viața mea.
  • Îmi ofer permisiunea și acordul să primesc cu recunoștință toată abundența ce vine spre mine.
  • Îmi dau voie să conștientizez și să fructific toate oportunitățile care îmi ies în cale.
  • Bunăstarea este un drept divin al oricărei ființe umane.
  • Îi fac din ce în ce mai mult loc viața mea credinței că merit să mă bucur de tot ce este mai bun.

Evaluează-ți nivelul stimei de sine și estimează procentajul în care crezi că meriți sau ai dreptul să te bucuri de abundență și bunăstare în mod natural. Dacă acest nivel este scăzut, atunci gradul de efort pe care va trebui să îl depui pentru a accesa confortul financiar în viața ta va fi exponențial mai mare pentru a putea compensa gradul scăzut al stimei de sine. De aceea, poți lua în considerare să aloci o parte din resursele tale în direcția creșterii stimei de sine, ar fi cu mult mai profitabil decât să îți aloci toate resursele disponibile pentru a demonstra unor instanțe reale sau imaginare că ai acest drept.

Cum îți crești stima de sine?

  1. Un demers terapeutic este întotdeauna folositor în acest sens, fie că alegi psihoterapia sau orice altă formă de consiliere cu care rezonezi, te asigur că va merita investiția și că vor fi unii dintre cei mai cu sens bani pe care îi poți investi în vederea creșterii calității vieții tale.
  2. Alege să te alegi pe tine, să te privești cu respect, acceptare, empatie și bunăvoință, mai degrabă decât cu critică, judicativitate, îndoială, comparație și subestimări.
  3. Alege să te comporți cu tine așa cum ți-ai dori să se comporte ceilalți, pentru că exteriorul va fi întotdeauna o oglindă fidelă a proceselor tale interioare.
  4. Alege să îți celebrezi fiecare izbândă, oricât de măruntă, mai degrabă decât să îți reproșezi sau să-ți deplângi eșecurile.
  5. Ține un jurnal al tuturor reușitelor tale, în care să îți notezi fiecare gest de curaj de a ieși din zona de confort/familiaritate și de a-ți depăși limitele sau condiționările impuse până acum de educație sau de stima de sine scăzută.Alege să ieși din rolul de victimă și din identificarea cu trecutul tău. Decide cine vrei să devii și comportă-te ca atare. Scrie-ți scenariul propriului viitor și începe chiar de azi să îl construiești punând o primă cărămidă la edificiul lui, oricât de simbolică ar fi.
  6. Fă o listă cu toate lucrurile care îți plac la tine și pe care te poți sprijini și adaugă în fiecare zi ceva nou la lista ta.
  7. Tratează-te ca pe o ființă demnă de valoare, bunăstare și belșug și viața îți va deschide noi perspective.
  8. Recompensează-te, fă-ți daruri, împlinește-ți mici capricii ca și când astăzi ar fi cea mai importantă zi din din viața ta, în felul acesta Universul te răsfăța la rândul lui.
  9. Multumește și fă-ți zilnic o listă cu toate lucrurile pentru simți recunoștință și viața ți le va înmulți.

Odată ce devii persoana numărul 1 în povestea ta și îți recuperezi demnitatea și suveranitatea asupra propriului destin poți începe să faci acele lucruri aliniate identității tale care prin puterea pasiunii, a libertății și a autenticității vor genera încetul cu încetul trăirea abundenței în viața ta.

 Abundența înseamnă în esență bunăstare, care la rândul ei este o stare de bine. Deci rămâi fidel/ă acelor lucruri care îți creează o stare de bine și tot ce percepeai cândva ca pe un gol, va deveni curând o posibilitate. Căci imposibilul este doar o posibilitate pe care nu ai întrezărit-o încă.

Și atunci când ți se pare că nu ai nimic al tău, ieși afară și privește cerul în imensitatea lui albastră și luminoasă. Al cui e cerul? Al cui știe să se bucure de el chiar acum.

Pășește pe pământ, simte-i stabilitatea și susținerea. Al cui e pământul? Al cui știe să-i recunoască susținerea clipă de clipă.

Trage adânc aer în piept și simte revigorarea pe care ți-o aduce aerul. Al cui este aerul? Al celui ce respiră cu nesaț, făcând loc văzduhului în pieptul său.

Dacă ești conștient/ă, trezit/ă, și disponibil/ă să primești, ai tot ce-ți trebuie: tot cerul se desfășoară deasupra ta, învăluindu-te într-o mantie de lumină; tot pământul te susține să înaintezi pe calea ta în verticalitate; tot aerul ți se oferă pentru a-ți alimenta focul sacru pe care îl porți în tine clipă de clipă și chiar atunci când plângi în deznădejde, energia apei din lacrimile tale îți spală suferința și-ți limpezește perspectivele.

Ai tot ce-ți trebuie la o respirație distanță. Conștientizează plenitudinea vieții tale și manifest-o în tot ce ești, în tot faci și în tot ce ai. Odată ce înțelegi această lege, restul sunt detalii…

Ascultă Afirmațiile Vindecătoare pentru Atragerea ABUNDENȚEI:

Monica Daniela Găitănaru – Psihoterapeut Jungian cu multiple specializări, primul formator român acreditat în Referențialul Arhetipurilor Personale și facilitator a sute de cursuri și ateliere, cu o experiență în domeniul psihologiei și dezvoltării personale de peste 13 ani.

Servicii oferite de Monica:

În perioada 1-4 septembrie, Monica te așteaptă într-o retragere terapeutică, în zona Branului. Află mai multe despre retreat:

 

retreat terapeutic

Rezervări

Categorii: Articole, Financiar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://holisticrestart.ro/wp-content/uploads/2018/07/planets_footer.png

Rețele sociale

https://holisticrestart.ro/wp-content/uploads/2022/02/netopia-visa-mastercard.png

SALIDA DEL SOL SRL
Str. Spătarului, 14, 2A, sector 2, București, 020772
43624423
J40/1308/27.01.2021

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Înscrie-te la newsletter și primești cadou Ghidul celor 14 legi ale Fericirii Necondiționate!

X